Contact
Samen verder Limburg

Secretaris:
Dhr. J. Schreurs

van Mereheymstraat 46
6049 EL Herten
Tel: 0475 31 63 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorzitter:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webmaster:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BreinTrein St

‘Brein Trein’ is een trefpunt voor jonge mensen 18-45 jaar met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, vrienden en mantelzorgers. Ook professionele hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom. Het hersenletsel kan ontstaan zijn door een verkeersongeval, epilepsie, herseninfarct, beroerte (CVA), hersentumor, een vergiftiging of na reanimatie etc.

‘Brein Trein’ wordt maandelijks gehouden in Echt. In een gezellige, ontspannen sfeer worden wisselende onderwerpen besproken. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Het is een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Want lotgenoten begrijpen elkaar.

Vrijwilligers organiseren Stichting ‘Brein Trein’. Zij krijgen hierbij ondersteuning van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL).


Locatie 'Brein Trein' Echt: Talent House
Adres: Diepstraat 3C
6101 AT Echt

Aanmelden voor Stichting Brein Trein is niet nodig.
Deelname is gratis
Consumpties zijn voor eigen rekening
Van 19.30-21.30 uur.(deuren sluiten om 22.00 uur).

Contactpersoon: Marlies Franssen
Postadres: Molenstraat 2, 6099 AK Beegden
Bereikbaar: 0475-57 26 78 of 06-52 41 12 90

   Website: www.stichtingbreintrein.nl

21 Februari
Tijdens deze avond zal Ine van de Schoor, sinds 9 jaar praktijkhouder van een
ergotherapiepraktijk in Midden Limburg (Roermond, Wessem en Roggel) het thema “Ergotherapie” met jullie bespreken. Sinds een jaar of 7 is haar passie gaan leven op het gebied van neurologie. Met name omdat zij in de praktijk veel mensen zag die na een CVA of ander hersenletsel aan revalidatie hebben deelgenomen, maar na 3 of 4 maanden thuis te zijn weer veel beperkingen ervaren op het gebied van dagelijkse activiteiten, zoals naar de winkel gaan; koken; verjaardagen bezoeken; deelnemen aan sociale
aangelegenheden maar ook tv kijken, boek lezen…. Tijdens haar opleiding als cognitief therapeut is zij steeds meer zicht gaan krijgen op het handelen van mensen en dat met name de cognitieve beperkingen zoals aandacht, informatieverwerking, geheugen, in het handelen verstoord zijn. Dat als uitgangspunt vind zij dat zij tegenwoordig nog meer mooi werk kan leveren
waarover zij uren kan blijven praten. Hierzal ook de avond over gaan: cognitief handelen: waarom is er op de MRI niets te zien maar ervaar jij wel beperkingen. Zij hoopt jullie te kunnen inspireren en met name praktische tips en trucs mee naar huis te kunnen geven. Kortom een boeiend onderwerp waar aan gesprekstof geen gebrek zal zijn.

U bent van Harte Welkom op deze avond.


21 Maart
18 April
16 Mei
20 Juni
Juli en Augustus Vakantie
19 September
17 Oktober
21 November
19 December